Hurra! Idag fyller vi 46 år!

juli 14, 2019

Gruppbild från årets medarbetarmöte på Ystads Saltsjöbad.

Claes Anderssons största intresse var att reparera TV-apparater hemma i garderoben. Den 14 juli 1973 bestämde han sig för att starta en liten butik i Sjöbo där han sålde och reparerade TV-apparater. Det lilla företaget utvecklades sen i en rasande fart och har idag, 46 år senare, över 13.000 kunder, 150 anställda och är verksamma i fem kommuner.

Ständig tillväxt – hela tiden i ökande takt
År 2017 blev Teleservice utsedda till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer, vi har fått pris för Årets företagare inte mindre än två gånger och vi har haft högsta kreditvärdighet i över tio år i rad. Antalet anställda har sedan 2010 fördubblats!

Familjeföretag 
Teleservie har sedan dag ett varit ett familjeföretag och så är det även idag. Claes var VD fram till hösten 2017 då han valde att trappa ner.

– Jag kommer att engagera mig i många år till i Teleservice. Men sen 2017 är det på en annan nivå. Jag lämnade då över det operativa till min son Patrik Andersson som tog över som VD och till min dotter Petra Lestander som sitter som VVD, berättar Claes Andersson.

Hur gick allt det här till, hur blev det så stort?
– Jag tror det beror mycket på att vi alltid legat i framkant och hela tiden jobbat efter det våra kunder efterfrågat, säger Patrik Andersson, VD på Teleservice.

Vad händer nu framåt då? Hur ser framtidsplanerna ut?
– Vi kommer fortsätta att vara ett familjeföretag med stark tillväxt inom IT och teknik och med fortsatt expansion. Självklart kommer vi också ha fortsatt fokus på att värna om vår personal. Teleservice har förändrats otroligt mycket under dessa 46 åren och så kommer det definitivt att fortsätta framåt. Vi kan inte stå still, företagets överlevnad bygger på att vi vill, vågar och kan förändras, avslutar Patrik.


Claes, Patrik och Petra.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo