fbpx

3 saker du kanske inte visste om den höga masten på Teleservice

mar 9, 2021

Idag fick vi besök från förskolan Attesa i Sjöbo. På förskolan pratar barnen just nu om höga byggnader – såsom Eiffeltornet i Paris, Kaknästornet i Stockholm… och den superhöga masten på Teleservice i Sjöbo!

Barnen fick gå upp och titta på masten och samtidigt lyssna på när Philip Olsson, som jobbar som nätverkstekniker på Teleservice, berättade lite om hur hög den är, när den byggdes och vad man har den till. Besöket avslutades sedan med att Nathalie Bemerholt på Teleservice marknadsavdelning delade ut såpbubblor och reflexer till alla barnen. Barnen var glada och uppskattade besöket jättemycket, och så var de såklart en aningens imponerade över vår mast.

3 saker du kanske inte visste om den höga masten på Teleservice

Hur hög är masten?
Masten är 36 meter hög och står på huset som är 10 meter högt, så total höjd är 46 meter, eller 96 meter över havet.

När byggdes masten?
Den byggdes i samband med ett tillbygge på Teleservice i Sjöbo år 2003.

Vad har man masten till, egentligen?
Masten har haft olika betydelser genom åren. Från början, innan vi hade fiberkablar till Sjöbo för internetleveransen så länkade vi hit internet från Ystad. Efter att vi fick egna fiberkablar till Sjöbo så blev masten mer en matande punkt ut mot våra kunder. Vi har även haft masten för att ta emot TV-signaler, och idag har vi även två mobiloperatörer som hyr in sig i den för sina behov.

Man kan säga att även om behovet förändrats så består behovet av antennbärare, det har bara varit olika signaler genom tiderna.

 

Nyfikna barn från förskolan Attesa i Sjöbo, som fick lära sig allt om masten på Teleservice!

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...